Aperitiv placinta cu branza si sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2020 | 4390 vizualizari

 

Aceasta placinta este perfecta pentru o gustare acasa sau la serviciu, este gustoasa si satioasa si care merge perfect alaturi de un iaurt, o cana cu lapte, etc. 
Pentru aluat m-am ajutat de masina de paine dar la fel de bine se poate framanta cu mana sau la robot.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 320 ml apa
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei de masline
  • 640 g faina alba
  • 1/2 plic drojdie uscata

Pt. umplutura:

  • 500 g branza sarata de vaci, framantata
  • 3-4 lg iaurt grecesc
  • 2 oua
  • felii de sunca de oricare
  • sare dupa caz
  • 1 ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza si sunca:

Dupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot. 

Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste programul si aparatul isi face treaba. 

Daca nu aveti aparat, se prepara ca orice aluat. Se incalzeste usor apa. Se pune intr-un bol faina, sarea, uleiul si drojdia uscata. Se toarna apa calduta si se framanta aluatul pana se obtine unul omogen si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se prepara umplutura. Branza se zdrobeste usor cu furculita, se pun ouale batute si iaurtul in functie de cat este nevoie. Se omogenizeaza bine compozitia. Sare se mai adauga doar daca este nevoie, branza fiind deja sarata.

Dupa ce a dospit aluatul, se imparte in doua. Se intine o parte in forma rotunda, potrivit de subtire. Se asaza aluatul intr-o tava rotunda cu diametrul de 30 cm. Se unge cu crema de branza, se niveleaza peste tot apoi se asaza feliile de sunca.

Se intinde si cealalta bucata de aluat in forma rotunda si se asaza deasupra. Marginile se strang pentru a nu iesi umplutura si se imparte placinta in 8 parti aproximativ egale, doar usor. Se unge placinta cu oul batut, optional se pot presara seminte de susan, si se da la cuptorul preincalzit la 180de grade pt cca 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se portioneaza si se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita